Seguim amb el tema idiomes!

No cal dir que els estudiants continuen sovint amb la cançoneta de com de difícil i entretingut és traduir entre idiomes. Tant que, fins i tot qualsevol documentació que no sigui en català, castellà o anglès és generalment rebutjada sense ni tan sols fer-hi una ullada.

Ja fa temps que Google té una eina –Google Translate– que ens ajuda a traduir qualsevol mena de text entre parelles d’idiomes i que, per lògica, ens pot ser de gran ajut a l’hora d’enfrontar-nos a idiomes que desconeixem. Avui aquest Google Translate a rebut un bon rentat de cara i ja ha passat de ser un infantó força limitat a una jove promesa malgrat que encara li queda camí per créixer. Algunes característiques d’aquest creixement? Un servei que pot traduir entre 51 idiomes diferents – el que significa “només” 2.550 parells d’idiomes – i que el propi Google se sent orgullós de que representa més del 98% dels usuaris d’Internet en l’actualitat.

I quines són les novetats d’avui??? 1) traducció en temps real, 2) transcripció oral del text traduït i 3) diccionaris ben a l’abast. I sempre, com ens té acostumat Google, amb una interfície neta i d’allò més minimalista. Vols veure-ho en funcionament? Guaita aquest vídeo!

En resum, sinó el tens ben a mà…. tu t’ho perds!!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s