Picaresca en els treballs “acadèmics” fets amb Word

Comença el curs i me n’assabento d’una nova picaresca que està començant a ser utilitzada (de moment!) en el món universitari.

En l’actual context d’implementació universal de l’avaluació continuada, no són pocs els professors que opten per demanar als seus estudiants treballs que han de lliurar en Word. A més, cada vegada s’utilitzen més espais virtuals on lliurar aquest treballs dins un termini fix i, sovint, innegociable (justament perquè el control el porta una màquina) del calendari. A tot això cal afegir-hi que el fet empíric demostra que (gairebé) SEMPRE els treballs es fan a l’últim moment. En aquest context…. I sinó arribem a temps i ens cal imperiosament guanyar temps??? La solució és diu NEDDYY… una web que té la peculiar utilitat de corrompre fitxers. DOC de manera premeditada.

I quina raó de ser té aquesta web? Doncs sent mal pensat se m’ocorren força usos “acadèmics”; en la meva època d’estudiant s’usava “se m’ha espatllat l’ordinador a l’últim moment“, però no crec que avui en dia coli, així que es podria usar aquesta web per a indicar “tinc la feina totalment enllestida aquí, però no sé què passa que algunes vegades en intentar obrir-lo apareix un missatge indicant que el fitxer està danyat. Espero que a vostè no li passi“. Si a més es vol “acollonir” al professor no se li diu res i quan es queixi se li pot dir “A casa s’obre sense problemes, segur que vostè no tindrà un virus???”.

La picaresca és doncs enviar volgudament una versió corrupta del treball i guanyar una mica de temps. L’ús és ben senzill, es puja el document i en uns pocs segons es pot descarregar la versió “xunga” del document (recordeu de no guardar-la en el mateix lloc que el document original, o el perdreu!). L’opció “Shuffle the pieces” s’usa per fer una mica més complicat l’anàlisi interna del fitxer, encara que usant el missatge d’error que aparegui no serà el mateix. Si en voleu un exemple feu clic en aquest enllaç que conté aquest mateix post però corrupte.

Per últim, no oblideu que aquest blog el visiten probablement professors de la UOC i per tant aquells que estem estudiant a la UOC hem d’intentar no fer el trapella a l’hora de lliurar els nostres PAC,s. Per la meva part… ho intentaré 🙂

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s