Moodle 2.0(3): Més possibilitats amb els repositoris externs

En l’entrada anterior d’aquest bloc ja parlava de la nova funcionalitat de Moodle 2.0 en quan a l’utilització de repositoris de continguts externs i/o interns.  Moodle ara suporta integració amb els dipòsits externs de contingut més habituals, fent realment simple portar documents i arxius multimèdia a Moodle a traves d’una finestra Ajax emergent.

Els connectors inicials en la versió Moodle 2.0 inclouen un total de 15 repositoris externs diferents entre els que podem destacar GoogleDocs, Flickr, Youtube, Dropbox, Mahara, Amazon S3, Picasa, Boxnet i Wikimedia. Òbviament, cada servei pot tenir ajustaments específics; per exemple pot estar vinculat a un compte personal o bé podem crear un compte específic pel grup classe on emmagatzemar les nostres activitats de curs. Així, les possibilitats pedagògiques que ens ofereixen aquests serveis són enormes per dissenyar noves activitats d’allò més engrescador.

També podem utilitzar repositoris interns, com de ben segur serà el cas del nostre  CVfitxers – UB amb l’estalvi d’ús de disc que això representarà. En el límit, i si tenim configurat un servidor personal, poden enllaçar els fitxers directament des de l’escriptori del nostre ordinador personal.

Personalment hi veig moltes possibilitats i només cal convèncer els nostres administradors del Campusvirtual per tal que ens activin (només ells ho poden fer!) tot aquest seguit de repositoris per gaudir-ne d’una manera tan fàcil com podeu observar en aquest vídeo.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s